понеделник, 29 май 2017 г.

Социалистическа икономика за скраб

Петър Семерджиев разкрива каква е истината за "прословутата" и "ефективна" социкономика на НРБ:

"Въз основа на поставените (от Сталин) пред Димитров (Георги Димитров - б.р.) задачи за съветизирането на страната се осъществява индустриализацията в България в най-широкия размах за мащабите на страната. Задачите не отговарят на възможностите на България, не са обмислени последствията от тях, но индустриализацията съответства на съветските интереси. Като паметници на недомислията остават построените язовири, металургични и азотноторови заводи, заводът за преработка на съветски нефт и пр. Напълно е забравен опитът за производството на локомотиви. Огромните загуби от такава индустриализация се стоварват върху държавния бюджет. Ниско заплатените работници и техническият персонал, ускорените темпове на насилствената колективизация на селското стопанство са иститнски унищожителен удар върху българската икономика. Колективизацията в селското стопанство ликвидира селянина стопанин с всичките й отрицателни последствия от това. Резултатите се чувстват най-осезателно от населението поради нарушаване на снабдяването му с най-необходимите продукти."

Източник: Петър Семерджиев. Истината за Георги Димитров, Сиела, С., 2011, с. 231.

неделя, 7 май 2017 г.

"Обичта" на комуниста към труда - отново по Бешков..

Прословутата обич на комунистите към труда е разобличена по достоен начин от Бешков:

"Познавам лично всички комунистически водачи и деятели, мога да изброя имената им. Зная ги през целия им живот. Те са стотици и хиляди тук и в провинцията: съученици, колеги, познати, приятели и неприятели, дори и лоши, умни и глупави, но те всички си приличаха в едно - не работеха, не обичаха да работят. Ненавиждаха всяко нещо, което трябваше да мине през ръцете им, та дори и чашата вино. За труда говореха намръщени и усилено търсеха някакъв по-дълбок смисъл в тази дума, която произнасяха като име на скъп покойник (със свръхестествен страх), който ще възкръсне и ще съди и живи, и мъртви. Плетяха стихове и оди от тази дума, плашеха себе си и задължаваха другите с нея. Бяха готови да убиват невярващите в "труда", тези, които си гледаха работата и от обич и скромност се стесняваха да говорят за нея. Мисля дори, че те ненавиждаха работниците и трудолюбивите като прахосници на тази свята дума и като свои изобличители. Те не дружаха с тях, а с истинските ленивци и симпатични безделници. И днес, управляващи, те са същите, със същата фанатична ревност към своя Бог "труда", и понеже е светотатство да се трудиш от удоволствие, от радост и за пари, направиха труда насилствен и безплатен, а те станаха негови жреци."

1950 г.

Илия Бешков за "освобождението" от Русия

Из дневника...1950 г.

"Православна" Русия води единадесет "освободителни" войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя - това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови "освободителни" войни срещу България, Полша, Турция... и целия свят: Христос бе заменен със Сталин (доста успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с "богомолци" и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене - този процес за него е приключен или не е започнал."

Ще е добре безумната българска власт, начело с мутри, да промени датата на Националния ни празник, защото 3 март не означава нищо! Редно е за Национален празник да бъде обявена някоя от датите - 6 септември (1885 г.) или 22 септември (1908 г.)! Дано...

Повече за любознателните:
http://deathmetalverses.blog.bg/history/2012/07/31/kak-bog-stalin-syzdade-ruskata-pravoslavna-cyrkva-moskovska-.984442

http://budha2.blog.bg/drugi/2015/03/16/ruski-satanizym-ikoni-na-satrapa-stalin-i-putin-izmestvat-sv.1346391

Фалшива акция за мир - по Илия Бешков

Бешков по повод организирана от ОФ и БКП "мирна" петиция във връзка с някои международни събития и в частност започналата американско-корейска война...

Септември 1950 г.

"Комунистическата акция за мир е в стоманените ръце на властта, а в главите на комунистите е налята като олово. Няма нищо по-изумително и по-зловещо от това да чуете от устата на комунист думата мир! Те поставят тази дума в устата на децата, майките и бащите, както поставят куршума в дулото на пистолета. При всяко произнасяне на тази дума виждам мъртви - всички човеци мъртви и цялото Слово повалено и оглозгано от вълча глутница. Не, те не лъжат, не хитруват, както правят човеците - те дояждат вселената, както ненаситният мрак поглъща видимостта."

Из дневника на карикатуриста "Черната тетрадка"...

четвъртък, 4 май 2017 г.

Звезда вместо кръст!


Комунистът-атеист не признава ни вяра, ни религия...и върши безобразни престъпления дори срещу мъртвите...