сряда, 14 юни 2017 г.

Националният предател Георги Димитров - Жоро Мастиката

Из реч на Георги Димитров - министър-председател на НРБ и "вожд и учител" на българския народ:

с. 301: "Отечественият фронт смята, че ние трябва да направим всичко необходимо, Македония веднъж завинаги да престане да бъде ябълката на раздорите на Балканите, а да стане обединително звено между българи и сърби, между нова България и нова Югославия. Не дележ на Македония, не борба за нейното завладяване, а зачитане волята на македонците, основната част от които получи своята национална свобода и национално равноправие в рамките на Югославската федеративна народна република. Отношенията между отечественофронтовска България и Югославската федеративна народна република  - между тези две славянски страни - са така братски, че те имат пълна възможност да решат сами, без никаква чужда намеса, всички въпроси, засягащи техните национални интереси."

Петър Семерджиев за Димитров:

с. 330: "В най-новата история на българския народ няма друг държавник, застанал на кормилото на властта, който до такава степен да е проявявал раболепие пред нечия чужда сила (СССР - б.р.).
Обичайният похват на Димитров да говори за българските национални интереси прикрива успешно дълбокото му преклонение пред чуждите (съветските - б.р.) за българския народ интереси. Затова той не може да бъде сочен като представител на българската нация. Цялата му дейност на деец на комунистическата партия и на държавник доказва, че е скъсал със собствената си нация и по всеки повод се е противопоставял на жизненоважните за народа си интереси.
Такава е истината за Георги Димитров!"

Източник: Петър Семерджиев. Истината за Георги Димитров, Сиела, С., 2011.

Няма коментари:

Публикуване на коментар