сряда, 11 март 2015 г.

КГБ и ДС - подпалвачи на войни!

В изложение с гриф за сигурност "лично строго секретно" на зам. председателя на българския Комитет за държавна сигурност при МС до неговия председател Ангел Солаков от 18.03.1966 г. се посочва следното:

"В Европа обстановката е сложна, обаче изгодна за нас със своите противоречия, особено тези между западноевропейските страни и САЩ. ГФР продължава да се стреми към ядреното оръжие и стои упорито на своите реваншистки позиции. Становището на Франция, че Европа не се заплашва от Съветския съюз, че Америка далеч не е неуязвима при наличието на ракети и не може да окаже помощ на Европа и че при такова положение Европа трябва да провежда своя много по-самостоятелна политика, увеличава противоречията и изгодата за нас. Африка, където национално-освободителното движение не е малко (и можем да пласираме тонове от нашето оръжие - б.р.) , трябва да стане по-сериозен обект на нашето внимание. Там особено важна е ролята на армията. Подценихме агентурно-оперативната работа сред нея. Ние работим повече по някои икономически, културни и други въпроси.(...)

Обстановката в света е много напрегната и това създава опасност от най-различни неочаквани ходове на противника. (...)

Главното е да се обърнем с лице към главния противник, всички наши възможности, да се използуват всички наши поделения трябва да се обърнат с лице към главния враг. При Вас той е по-реално осезаем в лицето на страните-членки на НАТО, ваши съседи Турция и Гърция. Изобщо трябва да бъдат мобилизирани всички сили на органите за своевременно разкриване намеренията на врага, да не бъдем изненадани в натискането на копчето (??? - тук съвсем ясно личи параноята на съветския КГБ - б.р.). (...)

...главния враг - САЩ. (...)

4. Към школата на разузнавателното управление се създава научноизследователски и редакционен отдел, състоящ се от 6 души. Отделът ще разработва и обобщава и анализира чисто оперативни проблеми. Примерно: Вербовъчната работа от трета страна или провеждане на вербовки под научен флаг и др. такива.
5. С оглед обезпечаване активна работа срещу САЩ към специалното управление се създава отдел за работа срещу САЩ от нелегални позиции, който ще работи от всички страни за изпълнението на текущи задачи. (...)

Партийните организации по отделите се занимават и с подготовката на жените (никой не е пожален - б.р.)  на оперативните работници. В тяхната подготовка се включва езикова, оперативна подготовка, поведение зад граница, конспирация, бдителност и др."

Престъпната дейност на комунистическата ДС не познава граници:

"Изпращането на краткосрочни командировки на нелегали и кандидат нелегали обикновено става с фалшиви документи." (...)

"А) Създаване агентура зад граница, която в определен политически момент да е в състояние да сложи началото на партизанско движение в Турция и Гърция.
Б) Наказателни мероприятия над изменили агенти и други, както и провеждане мероприятия и комбинации за докарване чужди разузнавачи в нас."




Няма коментари:

Публикуване на коментар